-Det er en ubeskrivelig følelse!

Startdebutant Ella Ferning setter ballen over Arendals Siri Larsdotter Skogland og fastsetter sluttresultatet til 6-0. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN/START KVINNER

Etter et nærmere 5 måneder langt skadeavbrekk fikk debutanten Ella Ferning sjansen mot Arendal. Hun takket for tilliten på best mulige måte i storseieren på Sparebanken Sør Arena.

Start Kvinner tok imot Arendal i femte serierunde søndag. Den store forskjellen på lagenes tabellposisjon til tross, var første omgang langt jevnere enn mange hadde ventet. Hvert fall var resultatet jevnt og lagene gikk til pause på 0-0, etter at Start eide det meste av spillet, men nok en gang sløste med sjansene.

I andre omgang var det et langt mer skjerpet lag som entret banen. Etterhvert slitne gjester slet med å komme tett nok i duellspillet og Start kom til flere farlige sjanser. Først etter 60. minutter fikk hjemmelaget uttelling ved Hedda Kristensen Hansen, men deretter kom også den berømte ketsjup-effekten for alvor.

Der hjemmelaget bommet på alt i første omgang, satte de alle sjansene i siste halvdel av andre omgang. 2-0 ble headet elegant inn av June Kvamsø og 3-0 av Mia Leinan, før Ina Andresen satte to kjappe i 80 og 85. spilleminutt.

Debuterte med scoring. Ella Ferning blir gratulert av trener Sampsa Lohiniva etter kampen.

Debuterte med scoring

Selv om det er fem målscorere på dagens liste, er det en som skiller seg ut. Debutant Ella Ferning fikk sine første spilleminutter mot slutten av kampen og takket for den tilliten ved å sette inn sluttresultatet 6-0 på overtid. Den unge midtbanespilleren var selvsagt svært lykkelig etter kampslutt.

-Det er en helt ubeskrivelig følelse. Jeg setter første i første kampen og da etter å ha vært ute med langvarig skade, sier den lykkelige debutanten.

Ferning ble etter kampen gratulert av både medspillere og ikke minst hovedtrener Sampsa Lohiniva. Etter måneder på sidelinjen med skade, var både debuten, spilletiden og scoringen noe laget satte pris på.

-Det er fantastisk å være en del av dette laget. Den støtten jeg har fått har betydd enormt. Nå skal jeg jobbe på og være med å løfte dette laget opp, sier en overlykkelig Ferning like etter kampen.

Full kontroll

Banens beste for Start i kveld var Marie Forsøget Knutsen. Høyrebacken gjorde en god kamp mot et besøkende lag som ikke gav noe bort i duellene. Knutsen var fremtredene gjennom 90-minutter og brøt foran Arendals angripere ved en rekke anledninger. Flere av hjemmelagets overganger startet med at backen gjenvant ballen og kunne sette i gang contringer.

-Vi føler vi starter med full kontroll og styrer spillet godt, men vi mangler uttellingene. Vi snakket i pausen om det å holde hodet kaldt og å sette sjansene, noe jeg synes vi gjorde etterhvert, smiler dagens beste Startspiller.

Den erfarne backen skryter også av debutant Ferning som kom innpå mot slutten av kampen.

-Det er alltid gøy med debutanter og det var veldig fortjent med en scoring etter så lang tid med skade, sier Knutsen.

Ina Andresen (t.h.) jubler etter sin andre scoring for kvelden. Mia Leinan (t.v.) og banens beste, Marie Forsøget Knutsen gjorde også sine ting bra i dag.

-Hele korken løsnet

Strålende fornøyd etter hjemmeseieren er naturligvis også hovedtrener Sampsa Lohiniva. I motsetning til hans første seriekamp i rollen, ble det total dominans og kalassiffre på Sparebanken Sør Arena søndag.

- Hele korken løsnet i dag! Jeg er tom for ord, men ekstremt stolt over hvordan vi håndterer kampen. Vi viser ingen tegn til stress. Det er tydelig for alle at vi tør prøve mye forskjellig i dag og selv om vi manglet marginer i første omgang, går vi inn i pausen med en enorm ro. Jeg er spesielt fornøyd med hvordan vi går på i andre omgang og styrer angrepene og får muligheter ved å trekke på oss press, sier Lohiniva.

6-0 Ella Ferning (92.min)

Hedda Kristensen Hansen startet ballet da hun banket ballen i mål etter 60. minutter.

Ina Andresen satte to bak Arendals keeper søndag. Her setter hun 5-0.