Cup-exit ødela ikke fotballfesten

Tomine Enger reduserer til 1-3 i første omgang. Start tapte kampen, men det ødela ikke stemningen på Sparebanken Sør Arena. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN/START KVINNER

Tross tap mot gigantfavorittene Vålerenga, var det ingen ustemning å spore blant det rekordstore publikummet som deltok i fotballfesten.

Start Kvinner fikk en vanskelig oppgave da landets beste kvinnelag, Vålerenga gjestet Sparebanken Sør Arena. Allerede fra første sekund viste Vålerenga klasse og skapte problemer for Startjentene bakover. Etter 4 minutter scoret Vålerenga første mål ved Tuva Lotte Espås, men etter første scoringen kom Startjentene noe mer inn i situasjonene.

Første omgang ble en leksjon i hurtighet og duellspill. På samme vis som Start normalt vinner sine kamper, ble forskjellen for stor, og hjemmelaget slet med å få til eget spill. Vålerenga gikk opp til 0-2 og 0-3 før Tomine Enger satte inn redusering. Starts scoring gav nytt liv til selvtilliten og i perioden frem til pause var hjemmelaget langt bedre enn første halvdel av omgangen.

Det rekordstore publikummet så likevel ikke ut til å være misfornøyd tross pauseresultatet og gav spillerene stående applaus på vei til garderoben. Fotballfesten var ikke avhengig av resultat denne gangen.

Stolt hovedtrener

-Jeg er stolt av innsatsen til jentene i dag og har bare respekt for den kampen jentene leverer i dag, sier vikarierende hovedtrener, Sampsa Lohinvia etter kampen.

Lohiniva oppsummerer oppgjøret på følgende måte:

-Vi blir litt feige i første del av kampen og vi har nok for mye respekt for dem. Vi har et dårlig forsvar av egen boks, noe vi rettet på i pausen. I andre omgang er vi bedre og vi er ikke så opptatt av å vinne, men spiller mer vårt spill og forsvarer bedre. Jeg syns det er gøy å se at vi kan måle oss mot de beste, sier Lohiniva.

Andre omgang startet dessverre akkurat som den første og Vålerenga fikk et tidlig mål etter innlegg fra høyre. Tuva Lotte Espås satte sitt tredje for kvelden og drepte kampen i realiteten. Start kom likevel mer og mer inn i spillet og skapte også sjanser. Anny Kerim-Lindland satte ballen i stolpen før Ina Andresen reduserte til 2-4 mot slutten av omgangen.

Starts beste var Hedda Kristensen Hansen som gjorde en formidabel jobb på midtbanen. Selv er hun fornøyd med lagets innsats mot en meget god motstander.

- Det er tøff motstand og de er mer fysiske og de er raskere. Det var gøy å måle seg og jeg syns vi klarer oss greit i kveld, sier hun.

Hedda Kristensen Hansen ble kåret til Dagens Starter.