Forsmedelig tap i toppoppgjøret

Start skapte sjanser og spilte periodevis god fotball. Likevel ble det dårlig uttelling noe som gjorde at et svært effektivt og heldig hjemmelag stakk av med alle tre poengene søndag. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN/START KVINNER

Start Kvinner eide store deler av banespillet og skapte flere farlige sjanser. Likevel ble poengene igjen på Jæren.

-Dette var surt, skikkelig surt. Vi skaper en masse sjanser, men får ikke uttelling. Akkurat nå er det tungt og jeg føler vi fortjente mer, sier Starts kaptein, Karoline Fredriksen like etter kampen.

Det var en nervøs innledning på kampen og allerede etter et par minutter hadde hjemmelaget Klepp skapte farlig sjanse. Deretter kom Start mer inn i kampen og allerede etter 11. miutter gikk gjestene i ledelsen ved June Kvamsø etter en corner.

Det så lenge ut til at Start skulle score både ett og to mål til i første omgang, men som så mange ganger tidligere i fotballhistorien kommer motstander tilbake når uttelling mangler. Etter 23.minutter satte Klepp ballen bak Juliane Pettersen etter en retur på et innlegg.

Andre omgang fortsatte likt på første halvdel. Det var Start som eide spillet og vertene som scorte. Klepp gikk opp til 2-1 ved 77. minutters spill og selv om gjestene presset på ble det ingen flere scoringer på Klepp Stadion søndag. Hjemmelaget vant dermed toppoppgjøret på tross av at Start dominerte mye av spillet.

Skuffet mannskap

Det var et skuffet Startlag som tuslet av banen etter tapet i Rogaland. Det er heller ikke et lag som er vant med å tape kamper.

-Det er klart vi er skuffet i dag, men vi snur det i morgen, sier Fredriksen.

Også vikarierende hovedtrener Sampsa Lohiniva er skuffet etter kampen. Han ser likevel mye positivt i kampen.

-Fotball kan være veldig brutalt. Slik er det i dag. Men jeg ser mye positivt i spillet og jeg er fornøyd med at vi ikke viser frustrasjon mot slutten. Dessverre hjelper det ikke med kontroll når vi har marginene mot oss. Det fikk vi kjenne på i dag, sier Lohiniva like etter kampslutt.

Start vasket frem fem store sjanser i første omgang og tre store i andre omgang. Klepps bestemann ble beskrivende nok kåret til å være keeper Solvang.

Det så svært lyst ut for Start da June Kvamsø elegant satte ballen i mål etter en corner fra venstre. Det ble dessverre alt Startjentene fikk å juble for mot Klepp denne runden.