Gleder seg til tøff motstand etter seier i cupen

Tomine Enger hadde et hælspark i stolpen før hun satte inn 1-0 ti minutter senere. Start vant til slutt 4-0 over lokalrival Amazon. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN/START KVINNER

Start Kvinner gikk komfortabelt videre i cupen etter 4-0 seier hjemme mot Amazon. Nå gleder tomålsscorer Anny Kerim-Lindland seg til tøffere motstand.

Det gikk hele 70 minutter før Start satte den første scoringen, men så kom også ketsjupeffekten nok en gang til Sparebanken Sør Arena. Start gikk videre i cupen etter 4-0 over Amazon og nå venter langt tøffere motstander i 3.runde.

-Det blir gøy å møte tøffere motstand. Det er jo det vi spiller for, sier Anny Kerim-Lindland like etter kampen.

Første omgang ble, for et veldig godt vant publikum, et langt gjesp. Start var upresise og hadde ikke fart på ballen. Vendingene i spillet ble upresise og den direkte angrepsfotballen manglet de første 45 minuttene onsdag. I andre omgang var det et langt mer gjenkjennelig lag som kom på banen, og i siste del av kampen storspilte hjemmelaget nok en gang mot Amazon.

-Det er en kamp hvor vi ikke kommer inn i spillet i første omgang. Vi er upresise og finner ikke roen. Det gjør vi derimot i andre omgang etter å ha fått streng beskjed i pausen om at spillet ikke var godt nok, sier dagens tomålsscorer Kerim-Lindland.

Anny Kerim-Lindland scoret to mot Amazon onsdag og sendte Start videre i årets NM.

-Digg å score igjen!

Kerim-Lindland har uteblitt fra scoringslistene siste kamper, men strålte fornøyd etter å ha satt to i mål onsdag.

-Det var digg å score igjen og det var fint å få dem nå. Det har vært litt stang ut i det siste, sier spissen.

Start åpnet scoringsfesten ved Tomine Enger som kom innpå i pausen. 17-åringen hadde først et hælspark i stolpen før hun fikk uttelling på en corner ti minutter senere. Etter første scoring var det liten tvil om hvem som gikk videre i cupen, tross av at Amazon kom alene med keeper Juliane Pettersen to ganger. Begge gangene var hun kjapt ute og snappet ballen.

Starts andre scoring var ved Tiril Toft som også ble korrekt kåret til dagens Starter. Backen kom med opp i angrep og fyrte av et langskudd som havnet nede i hjørnet. Toft hadde en meget stødig kamp i begge ender av banen onsdag og var ikke bare trygg bakover, men var flere ganger med i angrep.

Tiril Toft ble kåret til dagens Starter og var meget god på begge banehalvdeler mot Amazon.

Kampfakta Start Kvinner v Amazon 4-0 (0-0)

1-0 Tomine Enger (70.min)

2-0 Tiril Toft (83. min)

3-0 Anny Kerim-Lindland (86.min)

4-0 Anny Kerim-Lindland 90.min)