Opprykket sikret etter brakseier!

Startjentene jubler etter at Mia Leinan har satt inn 4-1 i andre omgang. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN/START KVINNER

Det var aldri tvil om hvilket lag som var best på Sparebanken Sør Arena og søndag ettermiddag er opprykksfesten i gang i Kristiansand.

Sesongfinalen mellom Start Kvinner og Klepp lokket et stort publikum. Hele 2150 tilskuere fikk med seg at Klepp scorte allerede etter ti minutter, men etter det aldri kom skikkelig inn i kampen. Start overtok mer av banespillet og utliknet etter frispark som kaptein Karoline Fredriksen satte knallhardt i lengste hjørnet. Minutter etterpå var Maya Henriksen sist på ballen etter en corner og Start gikk i ledelsen 2-1. Da det var spilt 36.minutter fyrte Mia Leinan av et skudd som keeper ikke klarte holde og Rebekka Ausland fikk en enkel oppgave med å sende Start i føringen 3-1.

Andre omgang fortsatte i samme spor og all spenning var over da Mia Leinan kriget inn 4-1 før innbytter Maja Kronborg fastsatte sluttresultatet til 5-1 mot slutten av kampen. Fem ulike målscorere vitner om styrke og bredde i laget.

-Det er bredde og dybde i troppen, akkurat som jeg har sagt mange ganger. Denne kampen summerer opp alle kvalitetene vi har. Alle bidrar og gir alt og det er fullt fortjent at vi er der vi er, sier Issy Hayes Sundby under jubescenene etter kampen.