Overkjørte Nanset fra start til slutt

Start Kvinner dominerte kampen mot Nanset. Her jubler Startspillerne etter Karoline Fredriksens 3-0 scoring etter en corner. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN/START KVINNER

Start Kvinner tok som forventet tre poeng etter seier mot formsvake Nanset som søndag gjestet Sørlandet. Kampen ble en maktdemonstrasjon av Start som til slutt vant 10-0.

Start Kvinner hadde full kontroll gjennom hele kampen på Sparebanken Sør Arena da gjestende lag, Nanset fra Larvik, besøkte Kristiansand. Det var på forhånd knyttet store forventinger til hjemmeseier og Startjentene leverte som bestilt. Allerede ved halvspilt førsteomgang var det klart at poengene kom til å bli værende på Sørlandet. Ved pause ledet Start hele 5-0.

-Første omgang i dag er kanskje det beste vi har levert som lag. Det var helt utrolig, men jeg så tegnene allerede på oppvarmingen, det var en helt annen verden med tanke på selvtillit og fokus i dag, sier vikarierende hovedtrener Sampsa Lohiniva.

Erika Madelèn Hageberg scoret to mot Nanset. Her setter hun inn 8-0 i andre omgang.

Stine Alida Wahlin Hansen scorte hattrick og var best på et utrolig bra Startlag søndag.

Hattrick

Start åpnet kampen med høyt tempo og satte gjestende under press slik man etterhvert er vant med på hjemmebane. Det offensive trykket gav fort hjemmelaget sjanser foran motstanderens mål og da stadionuret viste 8. minutter satte Stine Alida Wahlin Hansen ballen nydelig oppe i hjørnet bak Nansets keeper.

Wahlin var ikke fornøyd med bare en scoring og dagens Starter gav seg ikke før hun hadde satt tre baller bak Nansets sisteskanse.

-Dette var vanvittig gøy. Jeg har scoret to i en kamp for Start før, men aldri tre, sier dagens store spiller på et meget godt Startlag.

Gjestende lag har kommet dårlig ut i årets 2.divisjon avdeling 1 og hadde i realiteten lite å stille opp med mot et sultent hjemmelag, som i ly av oppgjøret i Rogaland, så sitt snitt til å kapre tabelltoppen. I Rogaland møtes nemlig konkurrentene Klepp og Bryne til oppgjør om hvem som er best i vest. Kampen på Klepp Stadion startet klokken 16.00 og er ikke ferdigspilt når saken publiseres.

Vikarierende hovedtrener Sampsa Lohiniva feirer scoring sammen med keepertrener Radoslaw Chmielewski.

Snudd til effektivitet

Start har tidligere i sesongen slitt med at laget har bommet på for mange store sjanser. I bortemøtet mot Klepp ble det avgjørende og laget har hatt fokus på avslutningskvalitet på treningsfeltet. Søndagens kamp vitner om at treningen har båret frukter.

- Denne uken har vi hatt stort fokus på avslutninger og skuddteknikk, samt det mentale. Det handler også om psyke og selvtillit, sier Wahlin Hansen.

Også vikarierende hovedtrener Lohiniva er fornøyd med å se laget være høyeffektive foran mål.

-Hva skal man si. Vi setter 5 i første og 5 i andre omgang. Dette sende signaler ut i fotball-Norge og viser at vi i dag hadde hodet og foten på rett plass, sier Lohiniva.

Nansets keeper er sjanseløs på skuddet fra Stine Alida Wahlin Hansen. Skuddet,som var helt oppe i hjørnet, var dagens første scoring.

Starts lag mot Nanset:

1.Juliane Pettersen, 2. Tiril Toft, 3. Mette Lorentzen, 4. Karoline Fredriksn (cpt), 5. Marie Forsøget Knutsen, 6. Tomine Enger, 10. Stine Alida Wahlin Hansen, 24. Hedda Kristensen Hansen, 7. Ina Andresen, 9. Anny Kerim-Lindland, 23. June Kvamsø.

Innbyttere:

12.Lotte Egeland, 8. Frida Abrahamsen, 11. Mia Olsen Leinan, 16. Ella Sofia Fering, 17. Maja Kronborg, 18. Lena Mangseth Solheim, 20. Erika Madelèn Hageberg, 22. Julia Vu.

6-0 Stine Alida Wahlin Hansen (48.min)

7-0 Stine Alida Wahlin Hansen (straffespark 66. min)

8-0 Erika Madelèn Hageberg (84.min)

9-0 selvmål (89.min)

10-0 Erika Madelèn Hageberg (92.min)

Nansets keeper Kaisa Vale kunne ikke gjøre mye med skuddet til Tomine Enger i første omgang. Vale kan heller ikke lastes for noen av de 9 andre scoringene mot Nanset søndag.