Scoret to på 50 sekunder

Ina Andresen scorte alle Starts mål i 5-2 seieren lørdag. FOTO: OLIVER REPSTAD

Ina Andresen og Start Kvinner var i full fyr hjemme mot Stabæk 2 lørdag. Startspissen scoret kampens to første mål med 50 sekunders mellomrom i den sterke hjemmeseieren. Og flere ble det.

Startspiss Ina Andresen var fullt påskrudd fra avspark hjemme mot Stabæk 2. Allerede i det 9. minutt satte hun inn kampens første mål. Et nydelig plassert langskudd utagbart for keeper. Bare 50 sekunder senere, direkte etter avspark, utnyttet hun en tabbe i gjestenes forsvar og satte ballen kontrollert til side for keeper.

Selv om Stabæk 2 er et bra lag på en god dag, var det stor kvalitetsforskjell på lagene lørdag. Start evnet å få rom og kunne relativt upresset slå pasninger i laget. Det meste av farligheter som Startjentene skapte i første omgang, skjedde nettopp på Andresens venstrekant, hvor hun kom til flere avslutninger og innleggsmuligheter.

Da det var spilt 40. minutter av første omgang satte samme Andresen ballen bak en uheldig Stabækkeeper nok en gang. Fra spissen av femmeteren plasserte hun ballen i lengste hjørnet og sikret ekte hattrick.

Første scoring i mot

I forkant av kampen uttalte hovedtrener Issy Hayes Sundby at hun ønsket fokus og tillit på eget spill, samt forventet at laget skulle ta tak og dominere kampen. Det fikk hun fullt gehør for av Startjentene som leverte bortimot årsbeste i første omgang. Pasningspillet, bevegelser og duellstyrke var minst en divisjon bedre enn hos gjestene.

Eneste skår i gleden kom etter 44. minutter da Stabæks Mie Ingeborg Hoem fikk for mye rom og reduserte til 1-3. Det var også sesongens første seriebaklengs på hjemmebane for Start.

Unødvendig spenning mot slutten

Stabæk var mer med i starten av andre omgang. Den sene reduseringen i første gav nok bærumingene håp. De kom likevel ikke til noen sjanser i starten av andre omgang og Start hadde full kontroll, selv om ikke dominansen var like sterk innledningsvis.

Stabæk gav aldri opp og etter et frispark i det 74. minutt reduserte blåstripene nok en gang. Frisparket gikk over hele feltet og trillet inn i lengste hjørne, noe som nok irritere keeper Juliane Pettersen i lang tid.

Men selv om Stabæk øynet muligheten for utlikning, holdt hjemmelaget moralen oppe. Og hvem andre enn Ina Andresen dukket opp etter 82. minutter, løp fra siste forsvarer, rundet keeper og satte inn sitt fjerde og 4-2 til Start.

På overtid stormet Andresen forbi forsvaret og satte kontrollert ballen i mål for femte gang denne kvelden. En fantastisk kamp av matchvinner Andresen og sannsynligvis blant de sterkeste enkeltprestasjonene i Sparebanken Sør Arenas historie.