Seier mot topplag: -Jeg får tårer i øynene

Superinnbytter Erika Madelèn Hageberg fastsetter til 3-0 på tampen av kampen. Nok en gang kommer Hageberg innpå og scorer for Start. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN/START KVINNER

Start Kvinner tok lørdag imot gjestende lag Lyn 2 som før serierunden lå på tredjeplass på tabellen. Kampen mot topplaget ble langt jevnere enn publikum har blitt vant med.

På forhånd hadde vikarierende hovedtrener, Sampsa Lohiniva, advart mot et Lyn-lag som kunne skape trøbbel for Start Kvinner. Som alltid er det knyttet usikkerhet med hvilken styrke divisjonens andrelag stiller til kamp. Antallet førstelagsspillere i lagoppstillingen er naturlig nok med på å avgjøre slagkraften til disse lagene.

- De presser mer aggresivt enn vi er vant med fra andre lag tidligere. De er ganske kjappe og de kommer også til sjanser, men vi har forsåvidt kontroll. Det er likevel deilig å få både 2-0 og 3-0 så vi får lukket kampen, sier dagens Starter, Mette Lorentzen etter kampen.

Kampen startet slik det ofte gjør på Sparebanken Sør Arena. Start presser høyt for å jage motstander til å gjøre feil. Hjemmelaget lykkes i stor grad med å låse av vertene høyt på sin halvdel, men uten å skape de store sjansene. Flere forsøk på gjennombruddspasninger ble snappet opp av et våkent Lyn-forsvar.

Ikke før det var spilt halvtimen av kampen fikk Start uttelling. June Kvamsø fikk ballen etter en tverspasning i feltet og fikk fyrt av et skudd. En delvis dekket Maria Arabella Kroken i Lynmålet fikk ikke opp hansken kjapt nok. Start gikk til pause med ledelse 1-0, uten at de slapp Lyn til store sjanser, men heller ikke skapte like mange og like store som man er vant med. Til det er Lyn for godt lag.

June Kvamsø satte inn 1-0 etter 30. minutter som også ble pauseresultatet. Her gratuleres hun av dagens Starter, Mette Lorentzen og Marie Forsøget Knutsen t.h.

-Tårer i øynene

Start holdt unna for Lyn i andre omgang og selv om gjestene kom til farlige sjanser, ble det aldri uttelling for østlendingene. Derimot gikk Start opp til 2-0 ved Ina Andresen, før superinnbytter Erika Madelèn Hageberg satte inn kveldens siste. Det er ikke første gang Hageberg kommer innpå og setter scoring.

-Det er ubeskrivelig deilig. Når man ikke får så mye spilletid og likevel klarer vise hva man er god for og gir alt, er det vanskelig å beskrive. Jeg får tårer i øynene hver gang, sier en lykkelig målsnik etter kampen.

I andre omgang var Start farlig frempå ved flere anledninger. Stina Alida Wahlin Hansen satte ballen i stolpen og Anny Kerim-Lindland kom alene med keeper uten at det ble nettsus. Selv om hjemmelaget var best i alle deler av spillet lørdag, var det ikke like imponerende spill totalt sett.

-Det er utrolig bra med 3-0 mot et godt lag i en kamp vi ikke er veldig bra selv. Vi møter et topplag og det merker vi, sier Lorentzen.

Starts lag:

1. Juliane Pettersen, 2. Tiril toft, 3. Mette Lorentzen, 4. Karoline Fredriksen (cpt), 5. Marie Forsøget Knutsen, 6. Tomine Enger, 10. Stine Alida Wahlin Hansen, 24. Hedda Kristensen Hansen, 7. Ina Andresen, 9. Anny Kerim-Lindland, 23. June Kvamsø.

Innbyttere: 12. Lotte Egeland, 8.Frida Abrahamsen, 11. Mia Olsen Leinan, 14. Maya Tveiten Henriksen, 17. Maja Kronborg, 18. Lena Mangseth Solheim, 20. Erika Madelèn Hageberg, 22. Julia Vu.

Anny Kerim-Lindland ble stoppet av keeper Maria Arabella Kroken i siste øyeblikk. Start var likevel ikke ineffektive denne kampen.