Dominerte mot Klepp

Start leverte en sterk prestasjon i 3-0 seieren mot Klepp lørdag.

Lørdagens treningskamp ble tett på slik hovedtrener Izzy Hayes hadde ønsket seg på forhånd. Før kamp uttalte hun at hun ønsket laget spille med høyt press og dominere oppgjøret. Slik ble også oppgjøret, så nær som i det litt rotete første kvarteret av kampen.

-Vi var litt unøyaktige i første del av kampen, men vi snakket om det i pausen. I andre omgang synes jeg vi er langt bedre og har bedre tid med ballen og er mer presise i avleveringene, sier Hayes.

Selv om sesongens første hjemmekamp på Sparebanken Sør Arena startet med en del unøyaktigheter for begge lag, var det ikke uten sjanser for hjemmelaget. Etter 9 minuntter av kampen kom Anny Kerim-Lindland alene med keeper uten at hun klarte overliste sisteskansen fra Rogaland.

Dominerte spillet

Etterhvert som første omgang fikk satt seg, overtok Start også store deler av spillet. Det høye presset satte Klepps forsvar i trøbbel ved flere anledninger og da det var spilt 22 minutter snappet Kerim-Lindland et upresist tilbakespill og kunne enkelt trille ballen i mål bak en utspilt keeper.

Andre omgang startet helt annerledes enn første. Det var et offensivt hjemmelag som kom på banen etter pause og tok kommandoen allerede fra første stund.

-Vi er bedre i andre omgang og vi dominerer spillet slik vi ønsket å gjøre. Jeg er veldig fornøyd med utfallet mot et bra lag, sier Hayes etter seieren.

Da det var spilt 60 minutter fikk Frida Abrahamsen en skuddsjanse fra om lag 17 meter som hun elegant satte oppe i vinkelen. Etter dette var det liten tvil om utfallet av oppgjøret og begge lag foretok bytter. Start slapp Klepp litt mer inn i spillet og rogalendingene klarte spille seg til noen sjanser uten å få uttelling. Da det gjenstod et kvarter av kampen, klarte Start nok en gang å ta gjestene på en overgang og Erika Hageberg fastsatte resultatet med en flott 3-0 scoring.