Videre i cupen

Start Kvinner møtte onsdag kveld Snøgg til første runde i cupen. Det endte med avansement for jentene i gult og svart.

Start Kvinner vant til slutt 1-3 i bortemøtet på Notodden Kunstgress, men det var en dedikert og godt forberedt motstander som tok imot laget fra Kristiansand.

-Snøgg gikk i krigen og all ære til den måten de møtte oss på. De spilte lojalt mot egen plan og skapte litt problemer for oss og vi fikk ikke helt satt vårt spill i første halvdel, sier hovedtrener Sampsa Lohiniva etter kampen.

-Vi setter innledningsvis opp press og vi har egentlig god kontroll. Vi får en ledelse, men så er det jo slik at skrur man av i bare noen få sekunder, så straffer motstander deg.

Start tok oppskriftsmessig ledelsen etter scoring fra Karoline Fredriksen, men hjemmelaget utliknet ikke lenge etter slik at lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

-Vi snakket om å ta bedre vare på ballen og være mer tålmodige i andre omgang og jeg føler vi går utpå og viser at vi er opp et hakk. Vi tar ledelsen igjen etter bare 20 sekunder av omgangen og derfra og ut har vi stort sett kontroll, sier Lohiniva.

Starts andre mål ble scoret av June Kvamsø etter et innlegg fra kant. Og nettopp innlegg fra sidene var noe som ble tatt opp i pausen.

-Vi snakket om at vi må tørre å slå innlegg tidlige slik at vi kan skape situasjoner foran mål. Det gjorde vi og June kunne enkelt tappe inn 1-2, sier Lohiniva.

Mot slutten av kampen fikk Start nok en scoring etter selvmål fra hjemmelaget.