Drømmescoringer da Start Kvinner knuste Fana

Banens beste, Ina Andresen jubler etter å ha satt in 1-0 for Start mot Fana søndag. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN/START KVINNER

Start Kvinner var fantastiske i alt de foretok seg, så nær som vertsrollen da de smadret gjestene Fana 6-0 søndag.

Det ble ikke et hyggelig besøk til Sparebanken Sør Arena for gjestene Fana søndag. Til det var avstanden mellom lagene og resultatet for stort. Start Kvinner vant sin tredje strake i 2. divisjon og står med full pott etter tredje serierunde.

Kampen søndag markerer også trenerbyttet ettersom hovedtrener Issy Hayes Sundby nå skal konsentrere seg om de kommende mammaoppgavene som venter. I hennes sted blir hovedtreneransvaret overlatt til Sampsa Lohiniva som selvfølgelig var strålende fornøyd etter kampen.

-Vi skal fortsette på det momentet vi har bygd opp og selv om vi er fornøyd med dagens kamp og de foregående, så er det fortsatt ting å jobbe med, sier Lohiniva like etter dommer Anne-Katrine Kjebekk Thomsen har blåst av kampen.

Start var på forhånd kjempefavoritter mot bortelaget som også før kampen stod med null poeng. Det var likevel ikke så stor forskjell på lagene innledningsvis og allerede etter tre spilte minutter hadde gjestene skapt to sjanser som begge kunne blitt farlige. Men etter at hjemmelaget fikk summet seg og kom i gang med eget spill, var det lite som tilsa at poengene skulle forlate Sparebanken Sør Arena.

Frida Abrahamsen fikk akkurat nok rom til å prikke inn 2-0 nede i hjørnet, uttagbart for Fanakeeper Olsen.

Offensivt press

Start satte opp sitt etterhvert kjente, høye press på motstanderen. Det første til at det direkte spillet Fana ønsket å etablere ofte endte opp med upresise oppspill som lett ble snappet opp av et meget sterkt forsvar i Mette Lorentzen og Karoline Fredriksen (cpt). Nok en gang skapte hjemmelaget store sjanser, men litt uflaks og en meget god Andrine Olsen i Fanaburet, gjorde at første del av kampen var målløs. Først da det var spilt 25. minutter fikk Ina Andresen fritt leide på venstrekanten, skar inn og satte ballen elegant bak keeper.

Ina Andresen ble korrekt kåret til Dagens Starter av kampjuryen og hun stod også med assist da Frida Abrahamsen fyrte av fra 18 meter bare minutter senere. Ballen snek seg ut i lengste hjørnet, uttagbar for keeper Olsen.

Fabelaktig andreomgang

Start spilte en bra første omgang, men fikk aldri den gode flyten i spillet på midtbanen. Vendingen av spillet hvor motstander blir jagende etter, manglet i perioder av første halvdel. Derimot satt det langt bedre i andre omgang og hjemmelaget dominerte siste del av kampen.

Etter 67. minutter satte superinnbytter June Kvamsø inn 3-0 etter en assist fra Mia Leinan. Nok en gang kommer innbyttere på banen og markerer seg for Start. Det er noe Lohiniva liker å se.

-Vi viser nok en gang at vi har kraft på benken og spillere som kommer på er gamechangere for oss. Det er en skikkelig styrke i laget, sier den påtroppende hovedtreneren.

På stillingen 3-0 var kampen i realiteten avgjort, men sultne Startjenter ville mer. I det 84. minutt hamret nok en superinnbytter, Elise Vindheim, ballen bak Fanas keeper, før June Kvamsø satte inn 5-0 etter 87. minutter. Men målfesten var ikke over før banens beste, Ina Andresen satte 6-0 i lengste hjørnet. Alle de tre siste scoringen var av høy klasse som virkelig fikk frem jubelen hos de fremmøtte.

Maja Kronborg fikk sesongens første spilleminutter mot Fana.

Sesongdebuterte

Start satte innpå flere spillere i andre omgang, blant dem var Maja Kronborg og Maya Henriksen som begge sesongdebuterte i andre divisjon. For Kronborg markerte søndagens innhopp slutten på en tung periode med lite spilletid og mye benkesliting.

-Det gir en veldig god følelse å komme innpå i en slik kamp. Vi dominerer andreomgang og står på, vi stopper ikke. Vi er kollektivt veldig bra i dag og vi spilte for Issy som hadde siste kampen på en lang periode, sier Kronborg som ble byttet inn i midten av andre omgang. Nå ser hun for seg en svært positiv treningsuke med ny giv og motivasjon.

-Denne uken blir veldig bra. Det hjalp veldig for motivasjonen og selvtilliten med spilletid i dag. Det kjennes utrolig bra etter en litt tung periode, sier hun ærlig.

Også Maya Henriksen gjorde sakene bra da hun fikk spilletid fra 70.minutter.

Kampfakta Start Kvinner v Fana, 6-0 (2-0)