Ett skritt nærmere opprykk

Mia Leinan jubler etter 2-0 scoringen mot Bryne. Leinan satte ballen i mål etter et nydelig innlegg fra banens beste, Ina Andresen. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN/START KVINNER

Start Kvinner tok et langt steg mot opprykk etter sterk hjemmeseier mot Bryne søndag.

Start Kvinner gikk søndag på banen for å løfte seg etter forrige rundes overraskende uavgjort mot Fana i Bergen. På motsatt halvdel stod Bryne, som før sesongen var av mange forventet å skulle knive om opprykk. Sesongen har ikke vært like god som rødtrøyene nok håpet på og laget har vært avhektet opprykkskampen en stund, på tross av at laget fra Jæren ligger på tabellens 3.plass.

Tidlig scoring

Start kom godt i gang selv om Bryne viste takter til hurtig pasningspill og kjappe vendinger. Seriens toppscorer, Ina Andresen, fikk etter fire minutter muligheten fra 17 meter og banket ballen i mål bak Brynes keeper Iselin Rusdal. Drømmeåpningen viste likevel ikke total dominans, og Bryne var farlig frempå utover omgangen. Heldigvis har Start ikke bare seriens toppscorer, vi har også den kanskje beste keeperen bakerst på banen. Juliane Pettersen hadde flere fantastiske redninger i første omgang.

Etter 24 minutter på stadionuret kom nok en gang Ina Andresen fri på venstre kant. Et nyedlig innlegg ble perfekt slått og Mia Leinan kunne elegant heade inn to null.

-Det var sykt deilig å se den gå inn. Den betydde mye, headinger er jo ikke noe jeg scorer ofte på. Jeg er nesten den laveste på banen, sier en strålende fornøyd matchvinner, Mia Leinan etter kampen.

Spennende mot slutten

Bryne startet andre omgang bra og fortsatte å sette hjemmelaget under press. Etter å ha snappet ballen fikk Bryne til en overgang som endte i redusering i det 52. minutt. Etter reduseringen ble det ingen flere scoringer på Sparebanken Sør Arena, men derimot spenning til siste sekund.

-Det ble en krigekamp og vi visste vi måtte kjempe helt inn. Vi var bedre forberedt i dag og langt mer påskrudd enn sist runde. Men det gjaldt å holde hodet kaldt i en kamp med små marginer, sier Leinan.