Hattrick i meget sterk borteseier

Stine Wahlin Hansen scoret tre mot Lyn 2. Her fra kampen mot Nanset tidligere i sesongen. ARKIVFOTO: PETTER EMIL WIKØREN/START KVINNER

Stine Wahlin Hansen scoret tre ganger mot Lyn 2 da Start Kvinner tok tre poeng i bortekampen i Oslo.

-Spillerenes arbeidsinnsats i dag er fantastisk og selv i en avgjørende periode av kampen, evner vi å gjøre jobben uten ball. Selvsagt må man gi ekstra oppmerksomhet til Stine som satte et imponerende hattrick, sier en stolt og meget fornøyd trener, Issy Hayes Sundby.

Start Kvinner tok ledelsen i første omgang ved Ina Andresen som også gjorde en sterk kamp i det som var spådd skulle bli et vanskelig bortemøte. Det er alltid knyttet spenning til lagoppstillingen når andrelagene til topplag inviterer på eget gress. Denne søndagen spilte det liten rolle. Start var kort og godt best totalt sett og gikk til pause med 3-0 ledelse.

I andre omgang kom Lyn mer med i kampen og satte opp tempoet i eget spill. Hjemmelaget fikk en redusering, men uten at det brakte Startjentene ute av fatning. Tvert imot satte Stine Wahlin Hansen inn 1-4 etter 52. minutter av kampen.

-Vi gikk inn i denne kampen med en sterk fokus på å ivareta selvtillit i eget spill, samt individuell selvtillit i kampen. Vi startet med god kontroll og skapte flere sjanser. Vi går til pause på 3-0, men vi mangler litt konsentrasjon og brukte litt tid på å justere oss til Lyns økte tempo etter hvilen, sier Hayes Sundby.

Ina Andresen åpnet scoringsballet mot Lyn2 og satte til slutt to av Starts mål denne søndagen. ARKIVFOTO

Start har i forkant av kampen forberedt seg godt og visste de ville møte et velorganisert lag. Hayes Sundby er fornøyd med hvordan spillerne utførte kampplanen.

-Vi visste de er et organisert lag, men at vi samtidig kunne få rom på kantene. Det benyttet vi oss av og jeg syns vi gjør en bra gjennomføring av planen, sier hovedtrener Hayes Sundby.

Start lå foran denne serierunden på toppen av tabellen og slik vil det være også etter denne runden, selv om Klepp på andreplassen også vant sin kamp.

Lyn2 v Start Kvinner 2-5 (0-3)