Perfekt start på høstsesongen

Stine Wahlin Hansen header inn 1-0 etter 5. minutter. Hansen ble av juryen kåret til Dagens Starter etter kampen. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN/START KVINNER

Start Kvinner innledet årets høstsesong på best mulige måte etter å ha sikret 3 poeng hjemme mot Amazon søndag.

Den lange sommerpausen hadde øyensynlig satt spor i spillet til Start og første omgang var blottet for det presise og farlige spillet som kjennetegnet vårsesongen. Selv om hjemmelaget hadde god kontroll på kampen, var det en omgang som hverken huskes for mål eller godt spill. June Kvamsø fikk en stor sjanse som gikk utenfor og Start kom til et par halvfarlige avslutninger, uten at publikum fikk noe å juble for de første 45. minuttene.

Andre omgang var sommerferien fullstendig over og det var et langt med skjerpet hjemmelag som kom på banen. Hastigheten i pasningsspillet var langt på vei slik vi kjenner det fra tidligere. Det samme gjaldt presisjonen. Allerede etter fem minutters spill av omgangen, fikk Stine Wahlin Hansen sjansen etter en corner. Hansen kom høyest og satte ballen bak keeper Maria Bueie i Amazonburet.

-Det tar litt tid å komme inn i kampen skikkelig i dag, selv om vi har kontroll og mye ball i første omgang. I andre omgang står vi høyere og er langt mer direkte i spillet vårt og til slutt kommer sjansene, sier Hedda Kristensen Hansen som gjorde en meget god kamp på midtbanen.

Kristensen Hansen satte også inn sluttresultatet i det 74. minutt da hun rundet keeper og satte ballen i nettet. Start hadde også flere store sjanser etter dette, uten at det ble uttelling. Også Amazon var frempå innimellom, men avstanden i duellspillet ble for stor også denne gangen.

Hedda Kristensen Hansen rundet keeper og satte inn 2-0 i det 74. minutt noe som også ble sluttresultatet.

To debutanter

Start har forsterket laget med to spillere i sommerpausen og både Rebekka Ausland og Marion Myrvold fikk sine første minutter mot Amazon. Spillerne tilfører mye av de ferdighetene som forsvant da Tomine Enger og Anny Kerim-Lindland forlot klubben i ferien.

-Det var veldig gøy å få prøvd seg på nivået. Det var litt skummelt før jeg skulle innpå, men det gikk fort over. Jeg syns det gikk greit å komme i gang, sier debutant Myrvold like etter kampslutt.

Også Rebekka Ausland gjorde et godt førsteinnhopp for Start. Den raske angriperen har også erfaring som blir nyttig å ta med seg i den spennende serieavslutningen.

-Det var gøy å komme i gang og jeg liker å være en del av laget som jeg kjenner godt. Jeg liker profesjonaliteten i og rundt laget, sier Ausland som trekker frem egen erfaring som en styrke.

-Jeg skal bidra med mål, fart og å skape sjanser. Jeg tror overblikk og erfaring blir noe jeg kan ta med inn i laget, sier angriperen.

Start troner fortsatt øverst i 2.divisjon etter høstens første serierunde. Resultatene fra de andre kampene i divisjonen foreligger ikke når saken skrives.

Marion Myrvold var nervøs foran kampen, men gjorde sakene bra i minuttene hun fikk i debutkampen for Start.

Rebekka Ausland har kvaliteter som kommer godt med i den spennende høstsesongen. Her fra debutkampen søndag hvor Ausland var et stadig uromoment for etterhvert slitne Amazonspillere.